Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Ένα όνειρο γίνεται πράξη.<< ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ >> Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) το έργο <<ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ >> με προϋπολογισμό 1.275.000 €.

Το έργο περιλαμβάνει :

°Κατασκευή νέου γηπέδου τένις και ανακατασκευή υπάρχοντος γηπέδου τένις

° Αποπεράτωση γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ° Κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 100 ατόμων° Κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 700 ατόμων

° Περίφραξη αθλητικού κέντρου° Διαμόρφωση περιμετρικής οδού με ασφαλτόστρωση

°Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων και εξοπλισμού ( 3 τεμάχια)

° Παρκούρ, όργανα υπαίθριας γυμναστικής padel court, εξοπλισμός στίβου

Η ένταξη του έργου δεν ήταν <<κεραυνός εν αιθρία >>. Ηταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. Ξεκίνησε με την σύνταξη των σχετικών μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έφτασε χέρι-χέρι στα υπουργεία Αθλητισμού και Ανάπτυξης.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον τοπικό Βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη που παρευρέθηκε και παρενέβη σε όλες τις συναντήσεις του Δημάρχου με τους αρμόδιους υπουργούς, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ένταξη του έργου, καθώς και τους Υπουργούς Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.Με την ολοκλήρωση του έργου η Βόνιτσα θα αποκτήσει ενα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για άθληση όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αισιοδοξούμε οτι, σε αυτή τη θητεία μας, θα παραδώσουμε στη νεολαία μας ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο Αθλητικό Κέντρο υλοποιώντας έτσι τη βασική μας δέσμευση ότι στηρίζουμε πρώτα τη νέα γενιά στην απασχόληση, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Καλούμε την μείζονα αντιπολίτευση (κύμα αλλαγής και κ. Θανάση Κασόλα) να επισκεφθεί τις υπηρεσίες του Δήμου, μας για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του έργου. Η ανακοίνωση του για μία ακόμη φορά, βρίθει ανακριβειών και προχειρότητας, αφού μπερδεύει την Περιφέρεια με τα Υπουργεία αφήνοντας το Δήμο έξω από αυτή την προσπάθεια. Ενα μπράβο και στη Δημοτική Αρχή κ. Κασόλα δεν βλάπτει.