Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 75 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την εθελοντή – ιατρό την κύρια Ανδρίκουλα Σοφία, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Επιπλέον, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ζήτησε να προγραμματιστεί η συγκεκριμένη δράση και στις Δημοτικές Ενότητες Παλαίρου και Μεδεώνος και είμαστε σε αναμονή ημερομηνιών.

Το παρόν στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τους εθελοντές ιατρούς, δήλωσαν πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου και έδωσαν την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε δια ζώσης τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Τα έξοδα μετακίνησης της μονάδας και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της: UCB