Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται το φαινόμενο της μειωμένης πίεσης και ποσότητας νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και υψηλών θερμοκρασιών, τόσο στην πόλη της Βόνιτσας όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.  Με δεδομένες τις ήδη αυξημένες θερμοκρασίες, την ανομβρία της φετινής χρονιάς για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα καθώς και τις ήδη εμφανείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο , είναι επόμενο να υπάρχει μείωση της στάθμης του νερού στις δεξαμενές του Δήμου μας καθώς και της πίεσης με την οποία διανέμεται από το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης προς κατανάλωση.

Για το λόγο αυτό και δεδομένου ότι η καλοκαιρινή περίοδος έχει επίσημα ξεκινήσει, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού, ιδίως για αλόγιστα ποτίσματα. Δυστυχώς, παρά την έλλειψη νερού, είναι γενικευμένο το φαινόμενο των πολύωρων ποτισμάτων και μάλιστα κατά τις απογευματινές ώρες (19:00 – 21:00), οπότε οι ανάγκες κατανάλωσης πολλαπλασιάζονται.

Το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου μας είναι στη διάθεση κάθε πολίτη για περαιτέρω διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις ενώ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων και ευελπιστεί στην καλή συνεργασία για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους υδάτινους πόρους με κάθε κόστος. Παρακαλούμε για την συνετή διαχείριση του νερού ιδιαίτερα στη πόλη της Βόνιτσας.

Εκ του Δήμου