Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στην πλατεία της Βόνιτσας έναντι του Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνα η εκδήλωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεοδωράκη Γρίβα .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επετειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 .

Η προτομή κατασκευάστηκε από τον Αγρινιώτη γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα, με απαράμιλλη τεχνική και μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και με την επιμέλεια, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο στύλος, όπως και ο αύλειος χώρος με επιμέλεια του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Ευχαριστούμε πολύ τον τελετάρχη των αποκαλυπτηρίων της προτομής τον τέως Διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Βόνιτσας Επαμεινώνδας Νικάκη για την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης , την Σπυριδούλα Ζερβούλη εικαστικό που παρουσίασε την έκθεση ζωγραφικής μαθητών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καθώς και τους μαθητές που ζωγράφισαν σημαίες και λάβαρα της επαναστάσεως .

Τον Δημήτριο Βερύκιο (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης) για την αφηγηματική παρουσίαση, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να μεταφερθούν σε εκείνη την εποχή μιλώντας για την ζωή και την δράση του στρατάρχη Θεοδωράκη Γρίβα.

Επίσης ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας «Η Θεοτόκος» και τα δυο κορίτσια του συλλόγου που πλαισίωσαν την προτομή σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης .

Ευχαριστούμε τους εκπρόσωπους αρκετών πολιτιστικών συλλόγων της Βόνιτσας καθώς και τους συμπολιτες μας που παρευρέθηκαν τίμησαν των ήρωα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν :

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης ,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς , οι Βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Αθανάσιος Καββαδάς , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας , ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας ΑΘανάσιος Μαυρομμάτης ,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος- Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Μιχάλης Γούδας , ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός. Ο εκπρόσωπος Ανώτερου Διοικητου Φρουράς Λευκάδας Επισμηναγός Ιωάννης Παταγιάννης , ο Διοικητής του Α.Τ.Ακτίου Βόνιτσας Αθανάσιος Πετρόπουλος , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Ανδρέας Καλαντζής, οι Αντιδήμαρχοι Ακτίου Βόνιτσας Δημήτριος Βίτσας και Γεώργιος Ζαχαράκης ο Πρόεδρος Unesco Πρέβεζας Ευάγγελος Κατσίμπρας , ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης και Ξενοφώντας Καούρας , η πρόεδρος της Κοινωφελούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παναγιώτα Πανταζή , ο Πρόεδρος της Βόνιτσας Χρήστος Χασακής, ο Πρόεδρος της Παλαίρου Αχχιλέας Ρούφης , ο Αντιπρόεδρος Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης , το μέλος της Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας Θεόδωρος Κατσαράς , ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το έργο Ευάγγελος Τύμπας , η Πρόεδρος της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Κική Παππά .Η απόγονος της οικογένειας Γρίβα κυρία Κική Γρίβα Ασπρογέρακα, ο Δημοσιογράφος και μέλος της επιτροπής των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παναγιώτης Σόμπολο, Πατέρες της Εκκλησίας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , ο Πολιτιστικός Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας «Η Θεοτόκος» και ο Χορευτικός Σύλλογος το Ανακτόριο και αρκετός κόσμος.