Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Η λήψη μέτρων πρόληψης και << ετοιμότητα του μηχανισμού >> για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού (έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρικά φαινόμενα) που αναμένονται τις επόμενες ημέρες , ο σχεδιασμός και η οργάνωση των προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων χειμερινής περιόδου για την αντιμετώπιση πλημμυρών χιονοπτώσεων και του παγετού περιόδου ‪2021-2022‬ ήταν τα θέματα , της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς, ώστε να ληφθούν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου για την αντιμετώπιση πλημμυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες .

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο Πύραρχος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας κ. Κουβακας Αλέξανδρος , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Δημήτριος Κατσαρός ,ο Εκπρόσωπος της Μονάδας Υποστήριξης FOB Aktion , οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωποι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας ,ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας Υπαστυνόμος Α’ κ. Πετρόπουλος Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακαλής Κωνσταντίνος, ο Αντιδημαρχος κ. Γεώργιος Ζαχαράκης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόνιτσας κ. Καλαντζής Ανδρέας. Την συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Στούπας Θεόδωρος .

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δράσεις και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος για τα έντονα καιρικά φαινόμενα . Επιπλέον συμφωνήθηκαν νέες δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης τους. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Στούπας Θεόδωρος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: Ο Δήμος είναι παρών και μεριμνεί αφού τα μηχανήματα , καθώς και το προσωπικό του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Επίσης έχουμε άριστη σχέση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που βοηθάει στον καθαρισμό ρεμάτων. Ευθύνη μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα . Στοχεύουμε πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια, στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ