Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Επισκέψεις που δίνουν δύναμη και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

Μία ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων πληθυσμού που πραγματοποιεί η Co2gether (https://co2gether.gr/) σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι κατ’ οίκον παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθουν από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, γεροντολόγο, νοσηλευτή/τρια, υγιεινολόγο, λογοθεραπευτή/τρια, κοινωνικό/ή λειτουργό, φυσικοθεραπευτή/τρια) σε ασθενείς, άπορους, ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις εστιάζουν σε απομονωμένα, μοναχικά άτομα που διαμένουν σε απομακρυσμένους οικισμούς, προσφέροντας πολλαπλές υπηρεσίες όπως δωρεάν διανομή τροφίμων στην οικία, παρεμβάσεις που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια του σπιτιού, πρώτες βοήθειες και βασικές πράξεις φροντίδας, πράξεις ενίσχυσης της λειτουργικότητας στο σπίτι, αλλά και εργονομικές παρεμβάσεις, όπως τοποθέτηση αυτοκόλλητων ταινιών και φωτάκια νυκτός για την αποφυγή ατυχημάτων, ανυψωτές λεκάνης κ.α. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα παρεχονται μετά από αξιολόγηση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του κάθε πολίτη και την έκτακτη κατάσταση της υγείας του.

Η Co2gether υλοποιεί παρεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελούμενων, οι οποίες καταγράφονται από το εξειδικευμένο προσωπικό. Η επιστημονική ομάδα της Co2gether παρέχει συμβουλές φροντίδας και αυτοφροντίδας, ψυχολογική στήριξη, συμβουλευτική διαχείρισης άγχους, συμβουλευτική οικογένειας και παραπομπή σε ειδικές υπηρεσίες για διαχείριση παιδιών ΑμεΑ.

Ακόμα, μεγάλη στήριξη παρέχεται και στην τρίτη ηλικία με συμβουλευτική στη χρήση φαρμάκων, συμβουλευτική φροντίδας των ίδιων και των άτυπων φροντιστών τους, συμβουλευτική αποφυγής πτώσεων και τραυματισμών στην κατοικία, συμβουλευτική για ασκήσεις διατήρησης διαύγειας.

Σύμφωνα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν, σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα, η δυνατότητα δωρεάς υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού όπως αναπηρικό αμαξίδιο, βακτηρίες, περιπατητήρες, γάντια καθώς και υλικό πρώτων βοηθειών στα άτομα που χρήζουν βοηθείας, μέσω της Co-Solidarity Platform (https://solidarity.co2gether.gr/)

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα παρέχονται μετά από αξιολόγηση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του κάθε πολίτη και την έκτακτη κατάσταση της υγείας του.

Όποιοι πολίτες ενδιαφέρονται για τις παραπάνω υπηρεσίες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 2643023153 και 2643029003