Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Επείγουσα ανάγκη δημιουργίας κυκλικού κόμβου (roundabout) στη διασταύρωση Περατιάς – Πλαγιάς

Αναφορικά με τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Λευκάδας – Βόνιτσας, αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κυκλικού κόμβου (roundabout) στο ύψος της διασταύρωσης από αλλά και προς τις Δημοτικές Κοινότητες Πλαγιάς και Περατιάς καθώς στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ο οποίος προβλέπεται να είναι ταχείας κυκλοφορίας, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα διερχόμενα οχήματα είτε από είτε προς Λευκάδα θα διέρχονται με αυξημένη ταχύτητα με αποτέλεσμα η είσοδος και η έξοδος ενός οχήματος από την διασταύρωση αυτή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επικίνδυνη.  

Επιπλέον, η μη ύπαρξη κυκλικού κόμβου στο σημείο αυτό θα προκαλέσει πολλά προβλήματα και στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο όπου η διέλευση των οχημάτων είναι αυξημένη και συχνή με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο εκείνο.

Αντιθέτως, με τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου τα διερχόμενα οχήματα θα ελαττώνουν ταχύτητα στο σημείο εκείνο και δεν θα υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων ενώ η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων από και προς τις Δημοτικές κοινότητες Πλαγιάς και Περατιάς θα γίνεται ομαλά και με ασφάλεια.

Τέλος, είναι απόλυτα κρίσιμο η παρούσα επιστολή να ληφθεί άμεσα υπόψη τόσο από εσάς όσο και από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία καθώς το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου βρίσκεται αυτή τη περίοδο υπό κατασκευή. Επομένως, αποτελεί άμεση ανάγκη η κατασκευή του ισόπεδου αυτού κόμβου ενώ παράλληλα και εμείς ως Δήμος θα είμαστε στη διάθεση τους για οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για την εν λόγω κατασκευή.

Συνημμένες στη παρούσα επιστολή πρόσφατες αεροφωτογραφίες από το ως άνω σημείο του υπό κατασκευή δρόμου. 

Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Αθανάσιος Κασόλας